top of page

Escape room i skolan - inspiration och idéer

När skolorna nu drar igång och det är höst blir det dags för pedagogerna att välkomna eleverna tillbaka efter sommarlovet.

En liten "kickoff" för eleverna för att få igång det logiska tänkandet och använda sin kunskap från tidigare terminer i skolan.

Tipspromenader och poängjakter och olika lagtävlingar med stafetter har man redan prövat tidigare år. Varför inte överraska eleverna med kluriga lekar såsom ett escape room i skolan.


I ett escape room måste man använda sig av sitt kreativa tänkande för att lösa problem, ofat också uteslutningsmetoder, matematik och framför allt läsförståelse.

Antingen kan man som pedagog skapa ett eget escape room spel som kan genomföras i ett klassrum i skolan, eller så kan man köpa ett färdigt escape room på nätet. Då behöver man inte så mycket tid att förbereda kickoffen för eleverna utan bara läsa på hur spelet fungerar. Färdiga escape room spel hittar du här hos escape game specialisten grapevine


Har man lite äldre elever som man tycker är lite för gamla för ett escape room kan man överväga ett mobilquiz istället som både är klurigt och knepigt lite som ett test vid en anställningsintervju. Eleverna får både samarbeta i team och klura ut rätt svåra problem samt hitta vägen till nästa fråga på kartan. En bra kombination av fysisk aktivitet och problemlösning utomhus.

Roliga mobilquiz hittar du här hos quizexperten Grapevine

2 010 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page